50 g mandler 
4 gulerødder 
2 persillerødder eller pastinak 
2 spsk olivenolie 
1½ tsk stødt koriander 
½ tsk stødt karry 
salt og peber 
Blandede salater ca. ½ hoved i grove stykker 

Dressing: 

1 spsk æbleeddike 
2 tsk dijonsennep 
2 tsk flydende honning 
2 spsk olivenolie 

Skrub rødderne, og skær dem i ca. 7 cm lange stave. Vend dem i olivenolie, koriander og karry. Bag dem i ovnen ved 200° i 40 minutter eller til de er gyldne. Mandlerne bages også i ovnen, men kun i 10 minutter. Herefter tages de ud og drysses med lidt salt og hakkes groft. Dressingen røres sammen. Salaten lægges på et fad. De bagte rødder lægges ovenpå. Dryp dressingen over og pynt med mandlerne. Salaten spises lun. 

4 kyllingefilet 
3 spsk olivenolie 
1 spsk tørret timian 
1 spsk tørret rosmarin 
1 bdt grønne asparges 
1 ærtesalat, romaine salat eller anden grøn salat i grove stykker 
1 bdt kørvel eller persille 

Dressing: 

1 spsk vineddike eller æbleeddike 
3 spsk olivenolie 
2 tsk dijonsennep 
1-2 tsk flydende honning 
salt og peber 

Vend kyllingefileterne i olie, rosmarin og timian og steg dem på en pande eller i ovnen. Når de er færdige skæres de i skiver. Knæk det nederste af aspargesene og damp dem 1 minut. Herefter skæres de i snitter på ca. 2 cm. Salaten vendes med dressingen. Anret kyllingestykkerne ovenpå salaten. 

4 laksesteak 
1 icebergsalat eller ærtesalat 
½ agurk 
2 gulerødder 
1 avocado 
saft af ½ citron 
1 bdt forårsløg 
100 g kogte fuldkornsris 
½ bdt frisk koriander 
2 spsk sesamfrø 

Dressing: 

1 rød chili 
saft af en lime 
2 spsk olivenolie 
1 tsk flydende honning 

Steg laksen på en pande eller i ovnen. Bræk salaten i grove stykker. Skær agurk og gulerødder i skiver på skrå. Skær avocadoen i skiver og dryp citronsaft over. Snit forårsløg. 

Hak chilien fint og bland den med limesaft, olie og honning. Vend salaten med dressing, kogte ris og hakket koriander. Anret salaten på et fad. Del laksen i store stykker og læg dem på toppen af salaten. Pynt med forårsløg og sesamfrø. 

1 mango i små tern 
4 blommer i små tern 
½ rødløg i bitte små stykker 
frisk koriander til pynt 

Dressing: 

1 lime, friskpresset 
1 spsk olivenolie 
salt og peber 

Frugt og rødløg blandes, dressingen hældes over og salaten pyntes med hakket koriander. 
Børn elsker denne salat – undlad evt. rødløg og koriander. 

bønnemos

225 g hvide kogte butterbeans 
2-3 kogte gulerødder 
2 fed hvidløg 
3 cm friskrevet ingefær 
½ tsk stødt koriander 
3 spsk olivenolie 
2 spsk appelsin- eller citronsaft 
friske krydderurter til pynt 

Kog gulerødderne i 12 minutter. Blend bønnerne med hvidløg, ingefær, koriander, olie og citronsaft til en fin, fast konsistens. Kom gulerødderne i, og blend, til de akkurat er findelt, men ikke ”mast” helt ud. Smag til med salt og peber. Kan opbevares i køleskab 2-3 dage. 

Kernebrød

100 g græskarkerner 
100 g solsikkekerner 
100 g mandler 
100 g valnødder 
50 g hørfrø 
150 g sesamfrø 
5 æg 
1 dl olivenolie 
2 tsk salt 

Alle ingredienserne røres sammen og hældes i en rugbrødsform. Brødet bages i en time ved 160 grader. 

Tomattærte

Tærtedej: 

1 kop kogte røde linser (koges 20 min og skylles) 
2 spsk olivenolie 
ca. 2 dl majsmel, hirsemel eller rismel eller en blanding 

Fyld: 

Cherrytomater 10-15 stk 
1 pakke kalkunbacon 
frisk basilikum til pynt 
4-5 æg 
1 dl sojafløde 
salt og peber 

Linser, olie og mel blandes og samles til en dej. Dejen rulles eller trykkes ud i et smurt tærtefad (en børnekagerulle er god). Bunden bages 20 min. Tomaterne fordeles i den forbagte bund. Baconen skæres i strimler og fordeles mellem tomaterne. Æg, fløde, salt og peber piskes sammen og hældes over. Tærten bages 25 min ved 180°. Den færdige tærte pyntes med basilikum. 

Tærtedej: 

1 kop kogte røde linser (koges 20 min og skylles) 
2 spsk olivenolie 
ca. 2 dl majsmel, hirsemel eller rismel eller en blanding 

Fyld: 

1-2 bdt asparges 
1 spsk kapers 
1 dl dild, groft hakket 
4-5 skiver røget laks 
4-5 æg 
1 dl sojafløde 
Salt og peber 

Linser, olie og mel blandes og samles til en dej. Dejen rulles eller trykkes ud i et smurt tærtefad (en børnekagerulle er god). Bunden bages 20 min. Knæk de sidste 4 cm af aspargesene, skyl og damp dem et par minutter. Herefter lægges aspargesene i den forbagte bund evt. som en stjerne ud fra midten. Laksen skæres i store strimler og lægges mellem aspargesene. Æg, fløde, salt og peber piskes sammen og hældes over. Kapersene fordeles i æggemassen og dilden drysses over. Tærten bages 25 min ved 180°. 

Opskrift på Muffins af Gry Hedegaard

150 g kokosolie / smør
250 g dadler
200 g mandler
2 tsk. vanilje pulver
3 æg
5 spsk. kakaopulver
1½ tsk. bagepulver
1-2 dl rismælk el. lign. til blød konsistens 

Blendes og hældes i muffinsforme.
Bages i 15-20 min. ved 180 grader.