Spring til indhold

Græskarsuppe

Græskarsuppe

Ret Hovedret

Ingredienser
  

  • 1 Hokkaidogræskar (ca 500 g uden kerner)
  • 1-2 løg
  • 2 dl røde linser
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk frisk ingefær i tern eller revet
  • 1 l bouillon
  • salt og peber
  • 1/2 frisk chili efter behag
  • hakket persille til servering

Sådan gør du
 

  • Skrub græskarret, halver og tag kerner ud. Pil løget. Skær begge dele i grove tern og kog sammen med røde linser og ingefær. Væsken skal stå 2-3 cm over grøntsagerne. Blend suppen, når græskarstykkerne er møre. Tilsæt krydderierne og smag til med salt og peber. Juster konsistens med mere bouillon eller vand og kog endnu et par minutter for at samle smagen. Spis med ristede græskarkerner og friskhakket persille, grønkål eller palmekål.