Spring til indhold

Multi-müesli

Multi-müesli

Dejlig fyldig og mættende müesli

  • Tørre Ingredienser:
  • 130 g glutenfri havregryn (gerne grovvalsede)
  • 40 g mandelflager
  • 40 g grove kokosflager
  • 40 g solsikkekerner
  • 40 g pekannødder
  • 40 g usaltede cashewnødder
  • 40 g hakkede tørrede dadler
  • 40 g hakkede tørret øko-abrikoser (figner, rosiner eller anden favorit)
  • 25 g græskarkerner
  • 25 g hvide sesamfrø
  • 1 tsk ren vaniljepulver
  • 1 tsk god (stødt kanel)
  • 1 lille tsk stødt muskatnød
  • 1 lille tsk flagesalt
  • Våde ingredienser:
  • 40 g kokosolie
  • 40 g fintmalet peanutbutter/jordnøddesmør
  • ½ dl agavesirup eller akaciehonning
  • Revet skal af 1 citron.
  1. Bland alle de tørrede ingredienser på nær tørret frugt sammen i en skål.
  2. Bland alle de våde ingredienser på nær revet citronskal sammen i en anden skål.
  3. Bland derefter de to ting rigtig godt sammen i en skål. Brug gerne engangshandsker, det gør det MEGET lettere. Fordel det på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved 170 grader i ca. 12-15 minutter.
  4. Hold godt øje med det og rør rundt i det hver 5 minut. Det skal blive gyldent, det må endelig ikke få for meget. Det skal føles tørt, når der røres i det til slut.
  5. Lad det køle helt af og bland med revet citronskal og de hakkede, tørrede frugter. Opbevar i en tætlukket glas beholder, på et køligt sted. Müeslien skal være helt afkølet, når den kommes i beholder.
  6. Du kan med fordel lave en dobbeltportion. Det kan fortsat godt være på 1 bradepande, men kræver lidt mere tid i ovnen og at det blandes godt rundt, så alle dele får varmen.
Morgenmad