Multi-müesli
Dejlig fyldig og mættende müesli
- Tørre Ingredienser:
- 130 g glutenfri havregryn (gerne grovvalsede)
- 40 g mandelflager
- 40 g grove kokosflager
- 40 g solsikkekerner
- 40 g pekannødder
- 40 g usaltede cashewnødder
- 40 g hakkede tørrede dadler
- 40 g hakkede tørret øko-abrikoser (figner, rosiner eller anden favorit)
- 25 g græskarkerner
- 25 g hvide sesamfrø
- 1 tsk ren vaniljepulver
- 1 tsk god (stødt kanel)
- 1 lille tsk stødt muskatnød
- 1 lille tsk flagesalt
- Våde ingredienser:
- 40 g kokosolie
- 40 g fintmalet peanutbutter/jordnøddesmør
- ½ dl agavesirup eller akaciehonning
- Revet skal af 1 citron.
- Bland alle de tørrede ingredienser på nær tørret frugt sammen i en skål.
- Bland alle de våde ingredienser på nær revet citronskal sammen i en anden skål.
- Bland derefter de to ting rigtig godt sammen i en skål. Brug gerne engangshandsker, det gør det MEGET lettere. Fordel det på en bradepande beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved 170 grader i ca. 12-15 minutter.
- Hold godt øje med det og rør rundt i det hver 5 minut. Det skal blive gyldent, det må endelig ikke få for meget. Det skal føles tørt, når der røres i det til slut.
- Lad det køle helt af og bland med revet citronskal og de hakkede, tørrede frugter. Opbevar i en tætlukket glas beholder, på et køligt sted. Müeslien skal være helt afkølet, når den kommes i beholder.
- Du kan med fordel lave en dobbeltportion. Det kan fortsat godt være på 1 bradepande, men kræver lidt mere tid i ovnen og at det blandes godt rundt, så alle dele får varmen.