Spring til indhold

Torsk med stegt blomkål og salat

Generelt spiser vi ofte for lidt fisk. Hjemme hos os elsker alle mand en gang torsk, da torsken er dejlig fast i kødet og mild i smagen. Hvis de ikke har torsk, køber jeg nogle gange et stykke sej i stedet for eller finder det på frost.

  • 6-800 g torsk
  • 1 blomkål
  • havsalt & peber
  • 6 fed hvidløg
  • olivenolie
  • frisk timian
  • 2 agurker
  • 1 fennikel
  • 1 bundt persille
  1. Halver blomkålen og skær hvert halve hoved i 4 skiver. Skær ligeledes hvidløgene i skiver. Tilsæt olivenolie på panden og steg skiverne med lidt salt og timian ved svag varme i 10-15 minutter til de er gyldne.
  2. Tilbered imens salaten: Snit fennikeltoppen og lidt af roden meget fint. Bland det sammen med agurk i tern samt hakket persille. Rør en dressing og hæld den over. Lad salaten stå og trække køligt imens torsken steges.
  3. Steg torsken i olivenolie på panden, ca. 5 min på hver side, til kødet ikke er klart mere. Krydr let med salt & peber.