Aubergine-ret
- 2 auberginer
- 1 løg, finthakket
- 2-3 fed hvidløg, pillede
- 4 friske tomater, hakket i tern
- 2 1/2 dl mosede tomater (fra glas eller blend selv en dåse flåede tomater)
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 nip chiliflager
- masser af olivenolie
Tænd ovnen på 220 grader.
Flæk auberginerne på langs og rids skærefladen dybt, med en urtekniv, i et ternet mønster uden at skære igennem den sorte skal. Læg dem i et ildfast fad og dryp rigeligt med olivenolie ned i alle ridserne og drys med salt. Bag auberginerne møre i ovnen 20-25 min. ved 220 grader.
Svits løg og presset hvidløg i en gavmild mængde olivenolie sammen med krydderierne i 2-3 min. Tilsæt tomat-tern, mosede tomater og 1/2 tak. salt. Lad det simre i 20 min.
Skrab den møre indmad ud af auberginerne og ned i gryden med en ske og gem skallerne. Rør det sammen og smag til med salt og peber. Fyld derefter auberginerne med tomatfyldet og server med ønsket tilbehør.