Spring til indhold

Græskarkernepostej

Græskarkernepostej

Smager skønt kold, på et stykke brød med god mayonnaise, karse og syltede rødløg (se opskrift).

  • 250 g revet persillerod/pastinak
  • 100 g revet selleri
  • 50 g rismel
  • 100 g græskarkerner
  • 2 æg
  • ¾ dl olivenolie
  • 1 lille håndfuld friskhakket persille
  • 1 ½ tsk Herbes de Provence (krydderiblanding eller oregano)
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 tsk bouillon (Herbamare eller anden god grøntsagsbouillon)
  1. Græskarkernerne kværnes groft i kaffemølle eller hurtighakker.
  2. Blandes med alle øvrige ingredienser.
  3. Kommes i en bageform med bagepapir. Massen trykkes godt ned i formen og pensles med olie. Bages ved 180 grader 30-40 minutter, måske op til 15 minutter mere.
  4. Når toppen er godt brun, er den færdig. Den er nemmest at skære i fine skiver, når den er kold.
Forret