Dahl (linsegryde)
Dahl er en perfekt sammensat, billig og lækker hverdagsret fra det indiske køkken.
- 1-2 frisk rød chili
- 2 fed hvidløg
- 2 mellemstore løg
- 1 dåse kokosmælk 400 ml
- 8 dl vand
- 5 dl røde splitlinser
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk garam masala
- Lidt Herbamare bouillon
- Olie/kokosfedt til stegning.
Dahl betyder linser, og er betegnelsen for en ret med linser som hovedingrediens. Der findes et utal af variationer og har du først prøvet med en grundopskrift, er det let selv at gå videre, med flere grøntsager og andre krydderier, tomat i stedet for kokos mm. Denne her opskrift er mild og venlig – så kan man jo selv spice den yderligere op.
Spises som den er, eller med brød, ris eller forskellig topping.
Dahl og dukkah (se opskrift) hænger rigtig godt sammen.