Spring til indhold

Dahl (linsegryde)

Dahl er en perfekt sammensat, billig og lækker hverdagsret fra det indiske køkken.
Ret Hovedret

Ingredienser
  

  • 1-2 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 mellemstore løg
  • 1 dåse kokosmælk 400 ml
  • 8 dl vand
  • 5 dl røde splitlinser
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • Lidt Herbamare bouillon
  • Olie/kokosfedt til stegning.

Sådan gør du
 

  • Fjern alle kerner fra chilierne, og hak det røde fint. Hak hvidløg fint og skær løg i tern. Skyl linserne i en sigte.
    Varm olie/kokosfedt i en gryde, og sautér hvidløg og løg et par minutter. Kom alle øvrige ingredienser ved, bring i kog og småkog under låg 20 minutter. Rør et par gange undervejs.
    Smag til med Herbamare bouillon og kog et par minutter mere.
  • Sættes linserne i blød i koldt vand 20 min. før brug, brænder de sig ikke så let fast i bunden af gryden.

Noter

Dahl betyder linser, og er betegnelsen for en ret med linser som hovedingrediens. Der findes et utal af variationer og har du først prøvet med en grundopskrift, er det let selv at gå videre, med flere grøntsager og andre krydderier, tomat i stedet for kokos mm. Denne her opskrift er mild og venlig – så kan man jo selv spice den yderligere op.
Spises som den er, eller med brød, ris eller forskellig topping.
Dahl og dukkah (se opskrift) hænger rigtig godt sammen.