Go Back

Citronmåne

Opskriften er hentet med tilladelse fra Mette Marie Viscor, ejer og stifter af bageriet H.U.G. og medforfatter til den gode bagebog ”Helt uden gluten”.
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 200 g blødt smør Naturlig økologisk smørbar
  • 200 g rørsukker
  • 4 æg
  • 200 g mandelmel eller marcipan
  • 80 g rismel eller anden glutenfrit mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk ren vanilje eller korn fra en vanilje stang
  • Revet skal af 2 øko citroner
  • Citronglasur:
  • 150 g flormelis
  • Saft af en citron

Sådan gør du
 

  • Kom smør og rørsukker i røreskålen, pisk det godt og luftigt sammen, og tilsæt så et æg af gangen. Kom resten af ingredienserne i skålen og rør godt igennem.
  • Kom dejen den i en tærteform/springform, beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 170 grader varmluft ca. 40 – 45 min. Stik en strikkepind i kagen for at sikre den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den sættes på en rist.
  • Når kagen er kold, kommes citronglasur på.
  • Du kan også undlade glasuren og bare pensle den varme kage med ren citronsaft.