Citronmåne
Opskriften er hentet med tilladelse fra Mette Marie Viscor, ejer og stifter af bageriet H.U.G. og medforfatter til den gode bagebog ”Helt uden gluten”.
Ingredienser
- 200 g blødt smør Naturlig økologisk smørbar
- 200 g rørsukker
- 4 æg
- 200 g mandelmel eller marcipan
- 80 g rismel eller anden glutenfrit mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk ren vanilje eller korn fra en vanilje stang
- Revet skal af 2 øko citroner
- Citronglasur:
- 150 g flormelis
- Saft af en citron
Sådan gør du
- Kom smør og rørsukker i røreskålen, pisk det godt og luftigt sammen, og tilsæt så et æg af gangen. Kom resten af ingredienserne i skålen og rør godt igennem.
- Kom dejen den i en tærteform/springform, beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 170 grader varmluft ca. 40 – 45 min. Stik en strikkepind i kagen for at sikre den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den sættes på en rist.
- Når kagen er kold, kommes citronglasur på.
- Du kan også undlade glasuren og bare pensle den varme kage med ren citronsaft.