Spring til indhold

Citronmåne

Opskriften er hentet med tilladelse fra Mette Marie Viscor, ejer og stifter af bageriet H.U.G. og medforfatter til den gode bagebog ”Helt uden gluten”.
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 200 g blødt smør Naturlig økologisk smørbar
  • 200 g rørsukker
  • 4 æg
  • 200 g mandelmel eller marcipan
  • 80 g rismel eller anden glutenfrit mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk ren vanilje eller korn fra en vanilje stang
  • Revet skal af 2 øko citroner
  • Citronglasur:
  • 150 g flormelis
  • Saft af en citron

Sådan gør du
 

  • Kom smør og rørsukker i røreskålen, pisk det godt og luftigt sammen, og tilsæt så et æg af gangen. Kom resten af ingredienserne i skålen og rør godt igennem.
  • Kom dejen den i en tærteform/springform, beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 170 grader varmluft ca. 40 – 45 min. Stik en strikkepind i kagen for at sikre den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen, inden den sættes på en rist.
  • Når kagen er kold, kommes citronglasur på.
  • Du kan også undlade glasuren og bare pensle den varme kage med ren citronsaft.