Spring til indhold

Salat med belugalinser, tomat, mandler og haricots verts

Salat med belugalinser, tomat, mandler og haricots verts

En frisk salat med vegansk protein
Ret Salat

Ingredienser
  

  • 1 dl tørrede belugalinser
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 bakke cherry blommetomater måske har du allerede semidried tomater stående
  • 100 g mandler
  • 200 g haricots verts bønner friske i sæson eller fra frost.
  • En håndfuld rucolablade kan undlades
  • 1 portion Olie-eddikedressing (se opskrift)

Sådan gør du
 

  • Skyl og halver tomaterne, læg dem på en bradepande med bagepapir, med skærefladen opad. Drys meget lidt salt og sukker (kan undlades) hen over dem og bag dem i ovnen ved 100-150 grader, indtil de er semidried (se evt. opskriften på semidried tomater). Det tager ca.1 times tid, men kan sagtens laves dagen før.
  • Skyl belugalinserne grundigt i koldt vand, så urenheder kommer væk. Kog linserne i en gryde med rent vand og en terning grøntsagsbouillon, vandet skal være 3-4 cm. over linserne. Belugalinser skal ikke sættes i blød først.
  • Kog dem ca. 20-25 minutter, de skal ikke koge helt ud, men stadigvæk have bid.
  • Rør dressingen sammen, mens linserne koger. så den er klar, når de er færdigkogte.
  • Hæld linserne gennem en sigte, så alt kogevandet løber fra. Kom dem i en skål og hæld den færdige dressing over. Linserne vil nu suge noget af dressingen til sig, og dermed få en dejlig delikat smag.
  • Hak mandlerne på langs, det ser så pænt ud.
  • Kom de kogte (hvis frosne) eller blancherede friske haricots verts-bønner i skålen med belugalinserne og vend det rundt. Kom rucolablade og mandler i og halvdelen af tomaterne.
  • Vend det hele godt, men forsigtigt, rundt, så dressingen kommer rundt over det hele. Kom salaten på et smukt fad og fordel de sidste tomater på toppen.