Salat med belugalinser, tomat, mandler og haricots verts
En frisk salat med vegansk protein
Ingredienser
- 1 dl tørrede belugalinser
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 bakke cherry blommetomater måske har du allerede semidried tomater stående
- 100 g mandler
- 200 g haricots verts bønner friske i sæson eller fra frost.
- En håndfuld rucolablade kan undlades
- 1 portion Olie-eddikedressing (se opskrift)
Sådan gør du
- Skyl og halver tomaterne, læg dem på en bradepande med bagepapir, med skærefladen opad. Drys meget lidt salt og sukker (kan undlades) hen over dem og bag dem i ovnen ved 100-150 grader, indtil de er semidried (se evt. opskriften på semidried tomater). Det tager ca.1 times tid, men kan sagtens laves dagen før.
- Skyl belugalinserne grundigt i koldt vand, så urenheder kommer væk. Kog linserne i en gryde med rent vand og en terning grøntsagsbouillon, vandet skal være 3-4 cm. over linserne. Belugalinser skal ikke sættes i blød først.
- Kog dem ca. 20-25 minutter, de skal ikke koge helt ud, men stadigvæk have bid.
- Rør dressingen sammen, mens linserne koger. så den er klar, når de er færdigkogte.
- Hæld linserne gennem en sigte, så alt kogevandet løber fra. Kom dem i en skål og hæld den færdige dressing over. Linserne vil nu suge noget af dressingen til sig, og dermed få en dejlig delikat smag.
- Hak mandlerne på langs, det ser så pænt ud.
- Kom de kogte (hvis frosne) eller blancherede friske haricots verts-bønner i skålen med belugalinserne og vend det rundt. Kom rucolablade og mandler i og halvdelen af tomaterne.
- Vend det hele godt, men forsigtigt, rundt, så dressingen kommer rundt over det hele. Kom salaten på et smukt fad og fordel de sidste tomater på toppen.