Spring til indhold

Græskarkernepostej

Græskarkernepostej

Smager skønt kold, på et stykke brød med god mayonnaise, karse og syltede rødløg (se opskrift).
Ret Forret

Ingredienser
  

  • 250 g revet persillerod/pastinak
  • 100 g revet selleri
  • 50 g rismel
  • 100 g græskarkerner
  • 2 æg
  • ¾ dl olivenolie
  • 1 lille håndfuld friskhakket persille
  • 1 ½ tsk Herbes de Provence krydderiblanding eller oregano
  • 1 tsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 tsk bouillon Herbamare eller anden god grøntsagsbouillon

Sådan gør du
 

  • Græskarkernerne kværnes groft i kaffemølle eller hurtighakker.
  • Blandes med alle øvrige ingredienser.
  • Kommes i en bageform med bagepapir. Massen trykkes godt ned i formen og pensles med olie. Bages ved 180 grader 30-40 minutter, måske op til 15 minutter mere.
  • Når toppen er godt brun, er den færdig. Den er nemmest at skære i fine skiver, når den er kold.