Spring til indhold

Dukkah

Dukkah er et krydret tilbehør, som stammer fra Nordafrika. Det kan bestå af flere forskellige krydderier og nødder. Men spidskommen, koriander og sesam er oftest faste ingredienser. Dukkah er vidunderligt som drys på supper, salater, pastaretter, smørrebrød eller bare til at dyppe brød i olie og dukkah.
Man kan variere ved at riste det mindre, blende det finere/grovere og tilføre chili, fennikelfrø, timian, sumak eller andet.
Ret Tilbehør

Ingredienser
  

  • 1 spsk hel spidskommen
  • 1 spsk hel koriander
  • 1 dl hasselnødder/ mandler
  • 1 dl sesamfrø
  • salt

Sådan gør du
 

  • Rist spidskommen og koriander på en tør pande, til de begynder at dufte. De må ikke ”ryge”, så er der for meget varme på. Rør rundt i frøene under ristningen. Lad dem køle helt af.
  • Rist forsigtigt sesamfrøene, også de kan let få for meget.
  • Rist nødderne/mandlerne i ovnen ved 160 grader i 5-8 min. Hold øje med dem.
  • Knus spidskommen og koriander i en morter eller kaffemølle. Lad det være lidt crunchy.
  • Kør sesamfrøene en kort omgang, så også de ikke køres til mel, men har hele sesamfrø i blandingen. Hak mandlerne/nødderne fint med en kniv og bland det hele sammen. Tilsæt salt, men pas på det ikke bliver for meget salt.