Spring til indhold

Chokomuss med butternut og chokolade

Chokomuss med butternut og chokolade

Herlig mælke-og glutenfri dessert
Ret Dessert

Ingredienser
  

  • 300 g butternut squash græskar
  • 150 g chokolade 70-85 % med eller uden smag af fx appelsin mynte mm.
  • 1 stang vanilje
  • 1 spsk agavesirup
  • Granatæblekerner
  • Lidt hakkede usaltede grønne pistaciekerner
  • Lidt flødeskum planteskum eller lidt vaniljeis.

Sådan gør du
 

  • Skræl butternut græskar og fjern kerner. Skær den i mindre stykker og kom den i en ildfast fad med lidt vand i bunden. Kom tætsluttet låg på eller stanniol. Bag i ovnen ved 200 grader, indtil stykkerne er helt møre.
  • Smelt chokoladen over vandbad og udrør vaniljen her i.
  • Purér butternut og smeltet chokolade godt sammen. Det fungerer bedst, hvis de har nogenlunde samme temperatur. Smag til med agavesirup, mængden afhænger af hvilken % chokolade, du har valgt.
  • Massen, som når den er varm, er lidt tynd, kommes i en sprøjtepose og lægges på køl. Den bliver fast, når den er kold.
  • Fordel den i glas eller portioner og pynt med granatæblekerner, usaltede pistacie og flødeskum. Hvis du har valgt chokolade med smag, kan du pynte med syltede appelsin eller mynteblade.
  • Holder fint flere dage i sprøjteposen i køleskabet.