Chokomuss med butternut og chokolade
Herlig mælke-og glutenfri dessert
Ingredienser
- 300 g butternut squash græskar
- 150 g chokolade 70-85 % med eller uden smag af fx appelsin mynte mm.
- 1 stang vanilje
- 1 spsk agavesirup
- Granatæblekerner
- Lidt hakkede usaltede grønne pistaciekerner
- Lidt flødeskum planteskum eller lidt vaniljeis.
Sådan gør du
- Skræl butternut græskar og fjern kerner. Skær den i mindre stykker og kom den i en ildfast fad med lidt vand i bunden. Kom tætsluttet låg på eller stanniol. Bag i ovnen ved 200 grader, indtil stykkerne er helt møre.
- Smelt chokoladen over vandbad og udrør vaniljen her i.
- Purér butternut og smeltet chokolade godt sammen. Det fungerer bedst, hvis de har nogenlunde samme temperatur. Smag til med agavesirup, mængden afhænger af hvilken % chokolade, du har valgt.
- Massen, som når den er varm, er lidt tynd, kommes i en sprøjtepose og lægges på køl. Den bliver fast, når den er kold.
- Fordel den i glas eller portioner og pynt med granatæblekerner, usaltede pistacie og flødeskum. Hvis du har valgt chokolade med smag, kan du pynte med syltede appelsin eller mynteblade.
- Holder fint flere dage i sprøjteposen i køleskabet.