4 laksesteak 
1 icebergsalat eller ærtesalat 
½ agurk 
2 gulerødder 
1 avocado 
saft af ½ citron 
1 bdt forårsløg 
100 g kogte fuldkornsris 
½ bdt frisk koriander 
2 spsk sesamfrø 

Dressing: 

1 rød chili 
saft af en lime 
2 spsk olivenolie 
1 tsk flydende honning 

Steg laksen på en pande eller i ovnen. Bræk salaten i grove stykker. Skær agurk og gulerødder i skiver på skrå. Skær avocadoen i skiver og dryp citronsaft over. Snit forårsløg. 

Hak chilien fint og bland den med limesaft, olie og honning. Vend salaten med dressing, kogte ris og hakket koriander. Anret salaten på et fad. Del laksen i store stykker og læg dem på toppen af salaten. Pynt med forårsløg og sesamfrø.